WORKSHOP ABSTRACT

Workshop abstract start op 5 februari 2024
Intekenen nog mogelijk

Deze schilderstijl duidt een voorstellingswijze aan die zich bewust van elke relatie tot de zichtbare werkelijkheid ontdoet. Nochtans is het uitgangspunt of de inspiratiebron voor deze stijl het alledaagse leven. In de abstracte kunst komt het erop aan om slechts de vormen, kleuren en lijnen te schilderen of anders gezegt het onderwerp  te minimaliseren tot zijn kenmerkende kleur, vorm en lijnen.

De aanzet tot het zich los maken van het schilderen van de  werkelijkheid of van de zintuigelijke waarneembare werkelijkheid vindt reeds zijn oorsprong in het impressionisme en het fauvisme waar de kleur zich reeds begint te verzelfstandigen. In het expressionisme  begint de vorm als uitdrukkingspunt belangrijk te worden.