OPENDEUR MET DEMONSTRATIE’S TE LEDEBERG

ALGEMENE INFO EN VISIE:

Het kinderatelier van vzw De vrije academie De Kunstgreep te Ledeberg ( school st- benedictuspoort campus ) richten zich voornamelijk op tekenen, de oervorm van alle kunsten en de meest directe expressievorm. Daarbij het absolute begin voor iedereen die zich artistiek wil ontplooien. In functie van tekenen worden er zijopdrachten gegeven in andere media ( zoals collage, boetseren, schilderen, enz…) maar blijven altijd in verband staan of komen uit op tekenen. Het uiteindelijke doel is om de cursisten, naast het aanscherpen van hun fijne motoriek, anders en/of beter te laten kijken. Want scherpere observaties geven betere registraties.

Wanneer: op zaterdag 14 Oktober 2017 van 10.00u tot 15.00u

 Hundelgemsesteenweg 93, – 9050 Ledeberg ( st- Benedictuspoort )

Ons programma:

Van 10.00u tot 12.00u – Vrije inloop en kans om een les bij te wonen.

Van 12.00u tot 12.30u – Info & vragen moment en kans tot inschrijven.

Van 13.00u tot 13.30u – Demonstratie

Schrijfstokken maken met afval en vind-materiaal+ non – conventionele kalligrafie.

In deze demonstratie worden twee soorten tekenpennen vervaardigd; een tekenpen van een blikje frisdrank en een drietand tekenstok van wattenstaafjes. Vervolgens worden de stokken uitgetest aan de hand van enkele speelse non-kalligrafische oefeningen.

Van 14.00u tot 14.30u – Demonstratie

Doodles – Typografische emoties – Van krabbel tot tekening

Een snelle, onbewuste krabbel op papier is net als de wolken, als je er lang genoeg in/naar kijkt, begin je vanalles te zien.Met dit eenvoudige beginprincipe krijgt u demonstratie van krabbel naar uitgewerkte tekening. Dat een vertrekpunt laat zien om een heel persoonlijke stijl in te ontwikkelen.

14.30u tot 15.00u: Uitloop – info – en vragen moment en kans tot inschrijven.