workshop Bas reliëf / figuren boetseren met klei

Docent: Wery Pollier

Tijdens de cursus boetseren met klei, ontdek je wat het jou brengt. Je gaat in een ontspannen en actieve sfeer jouw eigen idee, gevoel en voorkeur voor vorm & stijl ontdekken en/of verder ontwikkelen. Gedurende alle cursussen word je vakkundig begeleidt door onze docent Wery Pollier.

Gedurende deze workshop gaan we werken met klei dit gedurende 5 lessen telkens op maandag avond van 19.30 uur tot 21.45 uur. We leren kneden van klei en verschillende technieken om te boetseren. Klei en alle te gebruiken materialen zijn ter beschikking in ons lokaal.

Bas reliëf:

Een bas reliëf is een half afgebeelde beeltenis van een dier, mens of een tafereel op een tablet van klei, hout, steen of een andere ondergrond. Deze beeldhouwwerken dienden in de oudheid dikwijls om een gebeurtenis af te beelden. Denk maar eens aan de Egyptische farao’s die gans hun leven en hun goddelijke status lieten afbeelden in laag reliëf. Ook in de meer recente geschiedenis werd deze kunstvorm dikwijls gebruikt als versiering van bv meubelen (panelen van Mechelse kasten), gebouwen, enz. Enkele voorbeelden:
De eerste lessen gaan we een bas reliëf maken van een gezicht of een dieren kop naar keuze.

Personen Boetseren:

De laatste lessen zal telkens een persoon model staan om te boetseren in klei.
Workshop: 27/2/23 – 6/3/23 – 13/3/23 -20/3/23 – 27/3/23
ref: Bas reliëf/figuren

Prijs workshop: 75 euro     materialen en klei inbegrepen

    Vrije Academie De Kunstgreep