workshop Dry Brushing schilderen (droog penseel techniek)

Lesgever: Wery Pollier

 

Workshop data: 12/9/22 – 19/9/22 – 26/9/22 – 3/10/22 – 10/10/22
Ref voor inschrijving: WDRY BRUSHING1
Prijs workshop: 60 €

De dry brush techniek is een schildertechniek met olieverf op papier. Deze techniek leent zich perfect om monotone kleur schilderijen te maken van om het even welk onderwerp of model. Het heeft ook een enorme meerwaarde ten opzichte van tekenen met houtskool of potlood door het wazige en zachte karakter.

Onderwerp naar keuze. Om de lessen vlot te kunnen starten kan je je tekening reeds op voorhand maken. Dit best zeer lineair en met een HB potlood. Indien je kiest voor een landschap hoef je enkel maar de grote lijnen op papier te zetten (vb horizon, boomstam, …). Je kan voor jouw tekening bijvoorbeeld ook gebruik maken van een baemer, kalkeerpapier, enz. Dit maakt allemaal niet uit want we gaan ons voornamelijk toeleggen op de schildertechniek. De workshop start op maandag 15/10 van 19.30 uur tot 21.45 uur. Dit 5 maandag avonden. Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt.

Nodige materialen:

Aquarelpapier A3 of tekenpapier A3 250 gram.

Varkenshaar penselen: nr 2 rond,

  nr 6 of meer plat

   keukenpapier

   olieverf kleur Vandyck bruin (zal voorradig zijn in klas)

    kneedgom

Zend ons je naam, adres, telefoonnummer en gekozen cursus.(info@dekunstgreep.be) Schrijf het overeenkomstig bedrag over op het nummer BE56 8905 1407 6688 van vzw De Kunstgreep met vermelding van je naam en de gekozen cursus.

 MATERIALEN ZIJN NIET IN DE PRIJS INBEGREPEN. 

    Vrije Academie De Kunstgreep