workshop abstract schilderen en collage

Olieverf/en of acryl schilderen voor beginners
Lesgever: Wery Pollier

Abstract schilderen

Deze schilderstijl duidt een voorstellingswijze aan die zich bewust van elke relatie tot de zichtbare werkelijkheid ontdoet. Nochtans is het uitgangspunt of de inspiratiebron voor deze stijl het alledaagse leven. In de abstracte kunst komt het erop aan om slechts de vormen, kleuren en lijnen te schilderen of anders gezegd het onderwerp  te minimaliseren tot zijn kenmerkende kleur, vorm en lijnen.

De aanzet tot het zich los maken van het schilderen van de  werkelijkheid of van de zintuigelijke waarneembare werkelijkheid vindt reeds zijn oorsprong in het impressionisme en het fauvisme waar de kleur zich reeds begint te verzelfstandigen. In het expressionisme  begint de vorm als uitdrukkingspunt belangrijk te worden.

Abstract schilderen:
                                    Op maandagavond van 19.30u tot 22.00u                                            Workshop : 5/2/24 – 19/2/24 – 26/2/24 – 4/3/24 – 11/3/24
Prijs workshop: 60 €
Ref workshop: WABS 4

Benodigdheden:
 Ik zal ook enkele foto’s meebrengen die als voorbeeld kunnen dienen. Olie- of acrylverf

Canvas doek of een plaatje met doek op gekleefd minstens A3 formaat

Palletmessen (aanwezig in de klas)

Zend ons je naam, adres, telefoonnummer en gekozen cursus. Schrijf het overeenkomstig bedrag over op het nummer BE56 8905 1407 6688 van vzw De Kunstgreep met vermelding van je naam en de gekozen cursus.

     

    Vrije Academie De Kunstgreep