WORKSHOP PERSPECTIEF TEKENEN voor beginners

Voor beginners en gevorderden.
Lesgever: Wery Pollier

Perspectief tekenen is tekenen met diepte. Om diepte in je tekening te krijgen is het belangrijk dat je de basisprincipes van lijnperspectief kent. Dit leg ik hieronder uit.

Om diepte in je tekening te krijgen is het belangrijk dat je de basisprincipes van lijnperspectief kent. Het leuke is, is dat iedereen de basisprincipes kan leren. Met de basisprincipes kan je diepte zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt. Hieronder zal ik je uitleggen wat de basisprincipes van perspectief tekenen zijn. Maar maak eerst kennis met een paar begrippen.

Begrippen perspectief tekenen

Er zijn twee belangrijke begrippen voor het tekenen in perspectief. Dit zijn “ooghoogte” en “verdwijnpunten”. Bij perspectief tekenen is het belangrijk dat je deze twee begrippen kent en kunt toepassen.

Ooghoogte

Ooghoogte is de hoogte waarop je ogen iets zien. Klinkt logisch toch? Ga je in je huiskamer op je hurken zitten, dan zie je alles heel laag. De eetkamertafel en stoelen zie je dan van onderaf. Ga je op een ladder staan, dan zie je van alles van bovenaf.

De ooghoogte wordt altijd als een rechte, horizontale lijn getekend. Ooghoogte wordt ook wel eens “horizon” genoemd.

Verdwijnpunten

Verdwijnpunten zijn denkbeeldige punten op de ooghoogte lijn. In deze punten komen doorgetrokken parallelle lijnen van rechthoekige voorwerpen samen. Dit klinkt een beetje ingewikkeld, maar ik zal je straks een voorbeeld geven. Een voorbeeld zal veel meer duidelijkheid geven. Verdwijnpunten worden ook wel “vluchtpunten” genoemd.

Workshop Perspectief tekenen
op maandagavond van 19.30u tot 21.45u
Data workshop: 18/1/21 – 25/1/21 – 1/2/21 – 8/2/21 – 22/2/21
Prijs workshop: 50 €
Ref: WPERSPT2

WIL JE INSCHRIJVEN?

Zend ons je naam, adres, telefoonnummer en gekozen cursus.  Schrijf het overeenkomstig bedrag over op het nummer BE56 8905 1407 6688 van vzw De Kunstgreep met vermelding van je naam en de gekozen cursus.
Materialen zijn niet in de prijs inbegrepen

Inschrijvingen via inschrijvingsformulier cursussen

Vrije Academie De Kunstgreep