Pollier Wery

 WERY POLLIER
idee 1[1]
Vorming en motivatie:
Academie voor schone kunsten Eeklo.
Na een inactieve periode van 20 jaar heb ik besloten om terug mijn borstels en verf terug uit de kast te halen.

Mijn schilderijen zijn gekenmerkt door het subtiele samenspel tussen licht en schaduw. Ze zijn overwegend figuratief maar met een duidelijke invloed van het impressionisme. Mijn grote voorbeeld is Frans Hals. Reeds van kinds af aan ben ik gepassioneerd van zijn kleurgebruik en zijn vlotte manier van schilderen. Als ik een portret schilder kan ik het niet laten zijn werkwijze te volgen. Een 2de fascinatie die ik probeer uit te drukken zijn emoties en droombeelden. Daarvoor tracht ik zoveel mogelijk verschillende beelden op één doek samen te brengen zonder rekening te houden met de werkelijkheid. Ik wil de toeschouwer doen nadenken over het uitgedrukte onderwerp en hen een zoektocht over het doek laten ervaren.


Schilderij WERY POLLIER over 775 jaar Eeklo                 schittert in Belfort

Wery Pollier

Schepen Ann Van Den Driessche, kunstenaar Wéry Pollier met zijn vrouw Rita, kunstenaars Lucas De Coninck en burgemeester Koen Loete met het schilderij. – Foto Anthony Statius

Kunstenaar Wéry Pollier schilderde naar aanleiding van 775 jaar Eeklo een ode aan zijn stad en dat is de burgemeester niet ontgaan: hij vroeg en kreeg toestemming van de kunstenaar om het werk op te hangen in zijn kabinet.

“Het schilderij ‘Eeklo 775’ is een blijvende herinnering aan het vieren van ons 775-jarig bestaan en het geeft een mooi overzicht van alle opmerkelijke bezienswaardigheden van onze stad”, zegt burgemeester Koen Loete (CD&V).

”Dit is een hele eer, want ik ben eigenlijk nog een jonge kunstenaar”, zegt de 55-jarige Pollier, die nog maar twee jaar schildert. “Het ontwerp maakte ik voor de Belgisch-Nederlandse wedstrijd ‘Schilderij van het jaar 2015’. Het werd geselecteerd uit alle Belgische inzendingen en kreeg een tijdelijke plaats in het CODA museum in Apeldoorn. Burgemeester Loete heeft het zien hangen in Brugge en vroeg mij vorig jaar of het ter ere van 775 jaar Eeklo een plekje mocht krijgen in het Belfort.” (ASD)

WERY POLLIER : lesgever bij vzw De Kunstgreep

CURSUS ACRYL & OLIEVERF
op vrijdagavond van 19.30u tot 21.45u

Vrije Academie De Kunstgreep