workshop portrettekenen met houtskool

Workshop tekenen met houtskool bij De Kunstgreep van 2 mei tot en met 30 mei 2022( 5 lessen) telkens op maandagavond van 19.30u tot 21.45u In deze lessen reeks gaan we leren werken met houtskool stokjes en met houtskool potlood.
Deze potloden heb je in verschillende hardheden net zoals bij grafiet potloden. Daarnaast heb je ook nog Syberisch krijt deze zijn net zoals potloden maar in staafvorm.
De eerste 2 lessen gaan we een landschap tekenen. De techniek daarvoor zal aan de hand van een demonstratie duidelijk gemaakt worden.
De volgende 2 lessen gaan we besteden aan een portret tekening opgewaardeerd met water en wit Syberisch krijt of witte pastel.
De laatste les gaan we schetsmatig tekenen met houtskool potlood.
Nodige materialen:- Houtskool 4 tot 7 mm- Houtskool potlood medium- Witte pastel- Broodgom – Zachte penselen: platte borstel nr6 en nr 10. Rond penseel nr 2 en nr 4.- Schuurpapier korrel 220 (aanwezig in klas)- Tekenpapier 250 g/m2. Dit kan zowel wit papier zijn als natuur papier. Natuur papier heeft een licht bruine kleur en is uitermate geschikt om je tekening op te hogen met witte pastel of wit krijt, bijvoorbeeld merk: Clairfontaine, multi-techniques Naturel papier.